Här är nya Sonos Beam – har stöd för Dolby Atmos

Samma mått som föregångaren med samma namn

sonos beam 2021

Sonos har släppt en ny soundbar. Den nya modellen heter Beam och är en omarbetad, förbättrad variant av befintliga modellen med samma namn.

Förbättringarna i nya Beam är främst förbättrad ljud med bättre djup och mer klarhet. Men det är inte allt – modellen har även stöd för eARC, Dolby Atmos och lossless-ljud.

Läs mer: Har Sonos Arc stöd för Dolby Atmos? Svaret är ja!

Sonos Beam stöder Google Assistant & Amazon Alexa

Allt är implementerat i det – för att vara en soundbar – kompakta chassit på bara 651 x 100 x 69 millimeter. Vilket är nästan samma mått som gamla Beam-modellen.

Förutom de ovanstående förbättringarna så har nya Beam även stöd för röststyrning. Precis som tidigare så får vi Google Assistant och Amazon Alexa, men Siri och HomeKit finns inte med.


Däremot stöds Apple AirPlay 2, så du kan åtminstone strömma film och musik trådlöst med en iPhone eller iPad om du vill. Eller varför inte från en Apple TV?

För att göra upplevelsen så bra som möjligt så har nya Beam en förbättrad processor på insidan. Den är 40 procent snabbare än i föregångaren och gör det möjligt för soundbaren att använda två extra ljudkanaler för simulerat surroundljud.

sonos beam 2021 small

Sonos marknadsför nya Beam som en soundbar med ”oslagbart ljud överallt”, men det är nog att ta i lite väl mycket.

Men även Beam kanske inte är oslagbar så har den många förbättringar som gör den till en riktigt stjärna i hemmet. Speciellt om du har ett litet, begränsat utrymme. Exempelvis i köket eller sovrummet, eller varför inte vid datorn.

Sonos Beam är enkel att installera med bara två kablar som behöver anslutas, Trueplay-tekniken hjälper dig att anpassa ljudet efter rummet och du styr alla inställningar med mobiltelefonen.

Behöver du montera din soundbar så finns ett speciellt fäste som möjliggör vägghängning.

Läs mer: Sonos höjer priserna på många av sina produkter

Superdyrt om du vill ha sub och surround till din Sonos Beam

En stor fördel är också att du kan ansluta din Sonos Beam till andra prylar i Sonos-uppställningen. Med Sub (Gen 3) får du ett mycket fylligare ljud och med One eller One SL får du äkta surroundljud – till ett skyhögt pris.

Sonos Beam och en Sub (Gen 3) kostar dig 14 000 kronor. Lägg till Sonos One eller One SL och priset stannar på 18 500 kronor totalt. Det är lika mycket som en Sonos Arc och en Sub (Gen 3) tillsammans. Lägg till surroundhögtalarna och priset når 23 100 kronor. Ouch.

Se alla priser och högtalarpaket på Sonos webbsajt här.

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.