Genshin Impact kommer till Nintendo Switch (men det är oklart när)

genshin impact illu 2022

Populära gratisspelet Genshin Impact kommer att släppas till Nintendo Switch. En segdragen utveckling gör dock att spelet inte släpps någon gång i närtid.

  • Genshin Impact kommer att portas till Switch
  • Släpps inte i närtid – räkna med att det dröjer
  • Oklart hur långt utvecklingen är gången

Lästips: Nintendo Switch får ett nytt Wii Sports

Spelstudion miHoYo som står bakom spelet har inte nämnt Switch-serien överhuvudtaget under en lång period, och det har fått en del att fundera över huruvida portningen faktiskt kommer.

För att få svar på frågan så har webbsajten GoNintendo nått ut till miHoYo och frågat vad som händer. Och som svar säger Xin Yang, PR-ansvarig på miHoYo, att spelet fortfarande kommer att släppas.

Switch-versionen [av Genshin Impact] är fortfarande under utveckling, och vi kommer att släppa er information i takt med att vi gör framsteg.

Idag finns ingen information om hur långt utvecklingen faktiskt är gången. Det finns inte heller några uppgifter om spelstudion tvingas göra kompromisser på grund av Switch-konsolernas (jämförelsevis) begränsade hårdvara.

Lästips: Nintendo Switch: Problem med att batteriet töms (lösningen)

Läs mer om nyheten hos VG247 här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.