Fungerar Spotify Web Player i Safari?

spotify web player safari 2020

Om du använder webbläsaren Safari kanske du märkt att musiktjänsten Spotify inte fungerat korrekt. Mer specifikt att webbspelaren inte startat som den ska. Ett problem som nu ska vara löst.

Det tog extrema 2,5 år för Spotify att återställa stödet för webbläsaren Safari. Nu äntligen kan du använda webbspelaren i Apples webbläsare, och det fungerar redan idag.

Tidigare har Spotify-användare som loggat in till webbspelaren i Safari fått ett felmeddelande på skärmen.

Denna webbläsare stöder inte Spotify Web Player. Byt webbläsare eller ladda ner Spotify för desktop.

Knappast det man vill mötas av när allt man vill är att spela sina favoritlåtar. Men så har det varit i mer än 30 månader och Spotify har visat noll intresse för att hitta en lösning.

Lästips: Spotify-appen på Android får ny hemskärm

Spotify erkände redan 2017 att det fanns inkompatibilitet mellan musiktjänstens webbsajt och Safari. Dock utan att bekräfta någon specifik anledning.

Det spekulerades i att Widevine-tillägget från Google var en del av problematiken. Ett tillägg som Spotify använder för att strömma musik säkert med kryptering. Detta har inte bekräftats av varken Google, Apple eller Spotify.

För att komma igång med Spotify i webbläsaren besöker du webbspelaren här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.