Två nya iPad-modeller på gång – iPad och iPad Mini

ipad mini 2

Åttonde generationens iPad kommer att släppas under 2020. Vad vi vet idag så är modellen inte försenad och under skalet sitter en Apple A12-processor, vilken är föregående generations krets.

Den nuvarande, sjunde generationens iPad-modell lanserades hösten 2019. Det var snarare än mindre uppgradering än något nytt och innovativt, men en förbättring likväl för många.

När åttonde generationens modell släpps är förhoppningarna stora på en mycket större uppgradering.

Det pratas om totalt två nya iPad-modeller. Den större är en 10.8-tums iPad och den mindre en 8.5- eller 9.0-tums iPad Mini. Den förstnämnda är planerad till årets andra hälft medan Mini-varianten väntas komma först under 2021.

Känd analytiker säger att Apple följer prisstrategin för iPhone SE

Enligt kända analytikern Ming-Chi Kuo ska de nya surfplattorna följa samma prisstrategi som senaste iPhone SE.

Det betyder en mer ekonomisk linje med jämförelsevis låg prislapp i produktserien. Ett sätt att ge fler chansen att köpa en Apple-produkt för att locka in dem i ekosystemet.

Huruvida de senaste rykten är korrekta återstår att se. Det vore rimligt att Apple fortsätter uppdatera sin instegsmodell i iPad-serien; inte minst då de gjort det de senaste generationerna.

Med A12-kretsen får iPad samma prestanda som iPhone XS, XS Max och XR från 2018. Föregående iPad-modell hade A10 som introducerades med iPhone 7 och 7 Plus. Det är hög tid för en uppgradering, eller hur?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.