Nu kan du röststyra Spotify med Apple Watch

Spotify Logo

Spotify har uppdaterat sin iOS-app och med det introducera stöd för musikkontroll via assistenten Siri på Apple Watch. Allt du behöver göra är att lägga till ”på Spotify” på slutet av dina röstkommandon så sköter Siri resten.


Okej, fullt så enkelt är det kanske inte. Men i teorin så är röststyrningen nu mycket smidigare och du kan sköta all uppspelning med rösten – vilket gör att du får händerna fria till roligare saker än att byta låtar, starta och stoppa uppspelningen och liknande.

Nu kanske du frågar dig varför stödet inte har kommit tidigare, och det har egentligen helt med Apple att göra. Röststyrning för tredjepartsappar för musik som Spotify kom först med iOS 13, något musiktjänsten var snabb med att implementera.

På Apple Watch däremot har stödet inte funnits från Spotifys sida, inte förrän idag. Och om det här lockar dig bör du veta att stödet bara gäller modeller med watchOS 6 eller senare installerad.

Styr Spotify med Siri och Apple Watch – kommandon som fungerar

spotify apple watch 2019

Alla röstkommandon som fungerat med Spotify på din iPhone finns även till Apple Watch. Det inkluderar bland annat följande kommandon:


  • Hey Siri, spela musik på Spotify
  • Hey Siri, spela något jag gillar på Spotify
  • Hey Siri, spela min dagliga mix på Spotify
  • Hey Siri, spela lite hip hop

För att komma igång måste du ha senaste Spotify-versionen från Apple App Store. Appen är kostnadsfri men vill du ha premiumfunktionerna tillkommer en månadskostnad. Appen för watchOS installera automatiskt när du lägger in appen på telefonen.