Frank Ocean – Blonde slår rekord i piratnerladdningar — tydligt missnöje bland fansen

frank ocean blonde

Nya albumet Blonde från Frank Ocean slår rekord i antal nerladdningar från piratsajter. Hela 700 000+ gånger har titeln piratkopierats och Universal Music Group är inte glada.


Det tog närmare fyra år för Frank Ocean att släppa sitt senaste album. Hajpen kring lanseringen har varit stor och många är det som väntat andlöst på att Blonde skulle nå butikshyllorna.

Tyvärr visade det sig att många fans blev snuvade på lanseringen då Apple Music blev först med att erbjuda Blonde. Under en period kan de senaste låtarna bara strömmas från Apples musiktjänst och det har fått många att piratkopiera istället.

Om vi ska tro den senaste statistiken från Music Business Worldwide har siffran passerat 750 000 gången. En extrem siffra som tydligt reflekterar oviljan att betala för Apple Music när många istället vill köpa albumet löst.

Vi förstår varför Frank Ocean ”gråter” på omslaget till albumet. Det hade vi också gjort.


Musikbolagen är missnöjda med exklusiva lanseringar

Och det här är inte första gången ett album går exklusivt till en musiktjänst. Blonde till Apple Music, Lemonade från Beyonce och The Life of Pable från Kanye West båda till Tidal. Den senare laddades ner 500 000 gånger från piratsajter på rekordtid på grund av Tidal-lanseringen.

Universal Music Group har reagerat starkt på att Frank Ocean ”lurade” dem på vad de såg som en exklusiv deal för deras del. Och nu tänker musikbolaget förbjuda sina artister att göra exklusiva lanseringar på musiktjänster som är utom deras kontroll.

För den som undrar så nej, vi kommer inte att länka till någon piratsajt så du kan ladda ner Frank Ocean – Blonde. En enkel Google-sökning lär ge dig svaret på var albumet finns att ladda ner. Eller så betalar du för dig genom att använda Apple Music.