Vesper stänger ner — rädda dina anteckningar snarast

vesper no more

Vesper stänger ner. Den populära tjänsten för att skriva anteckningar och synkronisera dem i molnet kommer snart att sluta fungera — nu är det dags att rädda dina anteckningar.


Första steget är att öppna Vesper på din dator och välja att exportera dina anteckningar. Välj ”Export Notes and Pictures”, sedan en plats där exporterade filerna ska sparas på hårddisken.

Du har nu en fysisk kopia av allt ditt arbete i Vesper. Vår rekommendation är att du omedelbart laddar upp dessa filer till en molntjänst som Dropbox, Evernote, Google Drive eller OneDrive.

Du kan nu importera dem till en ny tjänst eller applikation. Evernote är för många ett självklart val med riktigt bra synkronisering mellan datorer, mobiltelefoner och surfplattor. För Mac och iOS finns Ulysses som är en författares dröm att använda.

vesper-ulysses-evernote


Importera till Evernote & Ulysses

Importera till Evernote: Väldigt enkelt, bara markera de exporterade filerna från Vesper och dra sedan in dem till anteckningslistan i Evernote. Klart!

Importera till Ulysses: Ladda ner Ulysses Vesper Importer från den officiella webbsajten. Kör applikationen och följ de tre enkla stegen. Klart!

Det är viktigt att hela tiden säkerhetskopiera filer som inte får försvinna; som anteckningar och fotografier. Och du bör inte lita på bara en enda tjänst för det.

Sprid filerna på minst två ställen för att minimera riskerna. Om Vesper hade stängd ner helt utan förvarning (liten, men realistisk risk) kunde allt ha gått förlorat.


Lästips: Evernote släpps på Windows Store


Detta är anledningen till varför vi rekommenderar att du säkerhetskopierar dina exporterade Vesper-anteckningar till andra molntjänster och sedan importerar till ett en ny tjänst eller applikation för anteckningar.

Lycka till och håll dina filer säkra!