Flytta WhatsApp-chattar mellan iPhone och Android – nytt verktyg på gång

Beta-version av WhatsApp för iOS indikerar att export av chattar är på gång

WhatsApp Logo

Med den senaste beta-versionen av WhatsApp så kan du flytta dina chattar mellan Android och iPhone. Den har nämligen ett nytt verktyg för att exportera chattar mellan olika enheter och operativsystem.


Om du byter mobiltelefon inom samma ekosystem med Android eller iOS så är det inga konstigheter att flytta allt ditt viktiga innehåll. Dokument, bilder, chattar och andra filer synkroniseras enkelt från en telefon med Android eller iOS till en annan.

Men om du däremot byter från Android till iOS eller tvärtom, då blir det genast lite knepigare. Speciellt om du använder WhatsApp som – galet nog – i skrivande stund inte stöder plattformsbyte. Anledningen är att WhatsApp knyter ditt konto till mobilnumret som gör att du bara kan ha en mobiltelefon åt gången.

Tacksamt nog verkar det som att WhatsApp är på gång med en förändring på den punkten.

Åtminstone om du planerar att byta från en iPhone till en Android-telefon. En ny beta-version har ett inbyggt verktyg som använder QR-koder och Androids inbyggda dataåterställningsverktyg för att flytta chattarna från WhatsApp-appen på en iPhone till Android.


Skanna QR-kod för att migrera WhatsApp-chattar till Android

När du vill migrera (eller exportera) dina chattar så skannar du en QR-kod som visas på Android-telefonens skärm med kameran på din iPhone. I skrivande stund behövs även en kabel mellan de båda enheterna.

Eftersom det är en beta-version som har det nya verktyget så dröjer det sannolikt inte länge innan WhatsApp släpper funktionen till den breda användarskaran. Exakt när det sker är ännu oklart.

En annan nyhet är att WhatsApp arbetar på flerenhetsstöd.

Det betyder att du – åtminstone i teorin – skulle kunna ha upp till fem mobiltelefoner som använder samma WhatsApp-konto i framtiden. Huruvida den nyheten är knuten till det nya migreringsverktyget är oklart.

Summering av artikelns innehåll:
– Migrera dina chattar från iPhone till Android med ny beta-version av WhatsApp-appen
– Använder QR-koder och dataåterställningsverkyget i Android
– Kräver att du har en kabel ansluten mellan enheterna
– WhatsApp arbetar på flerenhetsstöd