Fitbit Inspire & Inspire HR ska få anställda att röra sig mer

Fitbit Inspire & Inspire HR
Fitbit Inspire & Inspire HR

Fitbit Inspire och Inspire HR är två nya aktivitetsarmband som utvecklats specifikt för företag. De kan bara skaffas via ett speciellt hälsoprogram från Fitbit som kallas ”Fitbit Health Solutions”.


Fitbit Inspire och Inspire HR är i det närmaste identiska. De har samma design och delar alla egenskaper förutom en. Inspire HR har en inbyggd pulsmätare medan vanliga Inspire inte har någon.

Båda har de vanliga funktionerna du kan förvänta dig från ett modernt aktivitetsarmband. Exempelvis aktivitets- och sömnmätning, vattentät design och flera dagars batteritid. Skärmen är av gråskala precis som tidigare modeller från Fitbit.

Men en ansluten mobiltelefon kan alla aktivitetsmätningar från Fitbit Inspire och Inspire HR synkroniseras till ditt Fitbit-konto. Om du har den officiella Fitbit-appen installerad vill säga.

Tips: Använder du hellre Google Fit kan du koppla en tredjepartsapp som FitToFit för att synkronisera mellan Fitbit och Google. Tänk bara på att det inte är en officiell app, så använd på egen risk.


Den lilla skärmen kan även visa information om inkommande samtal, meddelanden och andra aviseringar från mobiltelefonen. Ingen större skillnad mot exempelvis Fitbit Charge 3 eller Fitbit Alta HR alltså.

Fitbit Inspire & Inspire HR kan skaffas via Fitbit Health Solutions

Så hur får man då tag på en Inspire eller Inspire HR? Enda sättet är att gå med i Fitbit Health Solutions-programmet. Och det är endast företag och organisationer som kan göra det – så är du vanlig konsument är det tyvärr helt kört.

Fitbit Health Solutions är ett program framtaget för att anställda ska kunna skapa hälsosammare vanor. Med aktivitetsmätningar kan du få personliga, digitala råd om hur du rör dig direkt via mobiltelefonen.

Vi vet inte hur mycket Fitbit Health Solutions-programmet kostar att använda till sitt företag. Vad vi däremot vet är kostnaden av anställda som inte rör sig tillräckligt – i längden allvarliga hälsoproblem som belastar den anställde, företaget och sjukvården.