Populära multiplayer- och solospel online

Det är få spel i dag som inte spelas online. Även om man inte spelar med andra kan man behöva en internetuppkoppling. De flesta spel hämtas eller spelas direkt på nätet, vilket återigen visar vikten av att ha en internetuppkoppling till sin mobil, surfplatta, spelkonsol eller dator.

Vare sig man tycker om att spela själv eller tillsammans med kompisarna finns det mängder av spel att välja mellan. Smaken är som baken och det är svårt att täcka alla spel som alla tycker om att spela. För att göra det enkelt har vi valt att titta på de mest spelade spelen och dela in dem i kategorierna multiplayer och solo. Följande spel är perfekta att testa när tiden finns över, oavsett om man är själv eller med kompisarna.

Populära solospel

Trots att vissa spel är ämnade att spela tillsammans med andra går de flesta spel att spela själv. Men det finns också spel som passar bättre för solospel. Ett tag pratades det om att singelplayer-spelen kunde vara på väg bort från marknaden, men detta kritiserades och det finns fortfarande en stor grupp som föredrar att spela själva. Spel som Portal 1 och 2, Hitman, Tomb Raider och Assassin’s Creed-spelen är populära solospel, trots att de har några år på nacken. Det finns en stor grupp som hävdar att skräckspel är bättre att spela själv, dels för att det blir läskigare och för att dessa bara brukar ha en karaktär.

assassins creed odyssey

Det finns också andra spel på nätet som passar bäst att spela själv. De flesta casinospel online spelas solo, även om man kan kommunicera med andra spelare i vissa bordsspel samt med dealern. På Steam finns det särskilda kategorier med spel för singel players, varav populära titlar är RimWorld, Factorio och Terraria.

Populära multiplayer-spel

Intresset för att spela med andra, oavsett om det är nära vänner eller spelare man har träffat på nätet, ökar. De populäraste onlinespelen är spel som man spelar med eller mot andra. I den här kategorin fortsätter Battle Royal-spelet Fortnite att dominera som det populäraste spelet. Hösten 2018 hade spelet över 200 miljoner spelare och framtidsprognoserna visar att det kommer fortsätta att vara populärt under våren 2019. Andra populära spel som fortsätter att locka både spelare och tittare är World of Warcraft, League of Legdens, CS:GO och Overwatch. Dessa har vuxit i popularitet tack vara e-sportens framfart och antalet turneringar och mästerskap i de olika spelen ökar.

league of legends

Under året kommer det att komma ut nya spel. Bland annat kommer det att släppas ett nytt Resident Evil-spel, vilket kommer att vara en remake på en av de äldre utgåvorna. Kingdom of Heart 3 kommer att släppas i början på året, efter flera förseningar. Det ryktas även att det kommer att komma ett nytt Pokémon-spel.
Oavsett vilken typ av spel man föredrar, och om man föredrar att spela själv eller tillsammans med andra, finns det titlar att välja mellan. Spelandet kommer att växa ännu mer under det kommande året och det är inte omöjlig att det kommer att släppas nya spelkonsoler från både Sony och Microsoft.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.