Blockera artister i Spotify – snart är det möjligt

Spotify Logo

Snart kan du blockera artister i Spotify. Musiktjänsten provar just nu funktionen som gör att du bland annat kan dölja artister från att synas i olika listor och radiokanaler.

När funktionen är aktiverad kommer du inte att kunna lyssna på någon som helst musik från den aktuella artisten. Den syns inte i dina egna listor eller någon annans. Inte heller kan du höra artistens låtar på radio, från topplistor eller något annat i Spotify.

Enda sättet att komma åt artistens musik i Spotify när blockeringen är aktiv, ja det är att ta bort blockeringen helt igen. Svårare än så är det inte.

För att blockera en artist måste du först gå till dennes sida i Spotify. Därifrån klickar du på ”…” för att visa en meny med alternativet ”Don’t play this artist”. När du accepterat valet så stoppas artisten från att göra sig hörd via ditt konto.

blockera artister spotify
Bildkälla: Thurrott.com

I skrivande stund är funktionen begränsad till ett litet antal Spotify-användare. Dessutom fungerar den bara via iOS-appen, så Android-användare får stå i kylan ett litet tag till. Huruvida betan når Android eller Windows 10-appen, eller om de användarna får vänta till lanseringen återstår att se.

Användarna har länge önskat en möjlighet att blockera specifika artister. Redan 2017 meddelade Spotify att de övervägt funktionen, men att de valt att inte implementera den. Då lovade Spotify att förbättra både Discover Weekly och Release Radar istället.

Det är riktigt välkommet att Spotify ångrat sig om möjligheten att blockera artister. Ibland vill man bara inte höra just-den-där-artisten, även om det är lätt att byta låt. Vad tycker du om att stödet är på gång? Har du saknat det i Spotify?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.