Falskvarningar om AirTags – Apple arbetar på en lösning

Apple AirTag

En del användare av Apples prylar får falskvarningar om att de har en okänd AirTag på sig. Dessa så kallade ”phantom AirTag alerts” är kända av Apple som arbetar på en lösning.

Enligt webbsajten Wall Street Journal är det inte klarlagt hur många som är drabbade av falskvarningarna. Apple har inte klarlagt helt varför de uppstår eller hur buggen ska fixas.

Lästips: Advokat spårade hemlösas prylar med Apple AirTags – avslöjade lagbrott
Sajten skriver att en talesperson på Apple hintar om att positioneringstjänsten i iPhones potentiellt blir temporärt förvirrad av WiFi-signaler, och att det kan vara därför som falskvarningarna uppstår.

Talespersonen säger också att falskvarningarna bara uppstår när andra personers AirTags är i närheten och det bara sker i tätbefolkade områden. Det återstår att bekräftas av oberoende part om så faktiskt är fallet.

Det vore rimligt att anta att buggen introducerades med den senaste uppdateringen till AirTag-mjukvaran. Men varningarna har dykt upp långt före uppdateringen som släppes för bara några dagar sedan.

Lästips: Hitta AirTags med din Android-telefon – Apple Tracker Detect

Nyheten och varningarna innebär att Apple måste skicka ut en ny, förbättrad uppdatering fixar buggen. Apple har som regel att inte avslöja vilka nyheter som deras AirTag-uppdateringar ger. Men det är nog ingen högoddsare att nästa som släpps är en enkel buggfix för ovan nämnda problem.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.