Ett skadligt meddelande till din Playstation 4 kan krascha spelkonsolen

playstation-4-pro-glacier-white

Sony varnar för att skadliga meddelanden som skickas via Playstation Network kan krascha din spelkonsol. Dessa meddelanden innehåller tecken som Playstation 4 inte kan avkoda, vilket kraschar spelkonsolen så illa att den kan behöva fabriksåterställas.


  • Enkelt meddelande kraschar din spelkonsol
  • Du behöver inte ens öppna meddelandet för att kraschen ska ske
  • Handlar om tecken som spelkonsolen inte kan avkoda korrekt
  • Sony måste snabbt uppdatera mjukvaran för att lösa buggen
  • Visste du att Sony snart öppnar för byte av PSN ID?

Det har rapporterats att spelare använder dessa meddelanden i online-matcher för att slå ut motståndarnas lag. Enda sättet att skydda sig är att stänga av funktionen för meddelanden, något som också Sony rekommenderar i skrivande stund.

Du kan inte stänga av dessa meddelanden helt. Det går att hindra anonyma Playstation Network-användare som inte finns i din vänlista från att skicka meddelanden. De som redan finns på vänlistan kan dock kontakta dig via meddelanden som vanligt.

Nämnvärt är att din spelkonsol kan krascha oavsett om du läser ett skadligt meddelande eller inte. Det räcker faktiskt med att ett meddelande tas emot – sen är det sannolikt kört. Bara att återställa spelkonsolen och innehållet på hårddisken.

Playstation Network-appen kan ibland vara en räddning

I vissa fall har användare lyckas använda Playstation Network-appen på en mobiltelefon för att leta upp och radera meddelanden. Och på så vis undvikit att krascha spelkonsolen. Flest verkar dock inte ha hunnit med det innan skadan varit ett faktum.


Det här är inte första gången vi hör om hur ”fel” tecken i ett meddelande kraschar en pryl. Apple iPhone har drabbats flera gånger av det här problemet, något som illasinnade har nyttjat för att retas med folk.

Vi hoppas att Sony är snabba med att erkänna problemet och släpper en uppdatering till mjukvaran som löser den allvarliga buggen. Det är annars sannolikt att många nyttjar skräp-konton för att skicka meddelanden och krascha andras spelkonsoler.

Läs mer om spelarnas upplevelser med buggen i den här Reddit-tråden.