Slut på ljudproblemen i Windows 10 ”October 2018 Update” – Microsoft har en lösning

microsoft-windows-10-logo-2

Microsoft har släppt en officiell buggfix för problemet med att Windows 10-användare helt plötsligt slutade höra ljud ur högtalarna på datorn. Anledningen var att en felaktig drivrutin installerades.


Windows 10 har haft sin beskärda del av problem med ”October 2018 Update”. Vissa så allvarliga att Microsoft för en kort period tvingades stoppa uppdateringen då användares filer raderades utan förvarning.

I sammanhanget är problemet med att ljudet försvinner kanske inte mycket att orda om. Men för den som drabbas är det ett irriterande problem som kan vara svårt att åtgärda själv. Fram tills nu vill säga.

Microsoft har identifierat vad som ställde till med problemet, och skickar ut en uppdatering som löser buggen via Windows Update.

Uppdateringen släppt till Windows 10 via Windows Update

This update addresses an issue where after installing the Intel Smart Sound Technology driver (version 09.21.00.3755) via Windows Update or manually, computer audio may stop working.


Med uppdatering KB4468550 för Windows 10 med build-nummer 1809, 1803 och 1709 rullas just nu ut till datorer och tablets världen över.

Alla enheter med stöd kommer att få uppdateringen nerladdad och installerad automatiskt. Om du inte vill vänta kan du prova att manuellt kolla efter nya uppdateringar, eller ladda ner den direkt här.