Sony bekräftar: Snart kan du byta ditt PSN ID

playstation-4-pro-glacier-white

Tidigt under 2019 kommer Sony göra det möjligt att ändra sitt PlayStation Network Online ID. Det bekräftar företaget på sin officiella Playstation-blogg.


Innan bytet öppnas för samtliga Playstation Network-användare så kan ett litet antal prova funktionen via Playstation Preview Program. Det gäller bara de som registrerat sig för tidigare beta-versioner, så är du intresserad först nu så är det initialt inte möjligt att testa själv.

Testfasen pågår till november månad och Sony kommer därefter att utvärdera hur det gick. Om allt ser bra ut kan vi räkna med att samtliga Playstation Network-användare kan byta sitt PSN ID tidigt under 2019.

Den som väljer att göra så bör göra det med försiktighet. Sony varnar att det kan uppstå problem med speltitlar som släpptes före den 1 april 2018. Tills problemet är löst kommer Sony att låta användarna växla fram och tillbaka sömlöst mellan två PSN ID:n.

Visa ditt gamla PSN ID för dina vänner

Sony gör det också möjligt att presentera ett gammalt PSN ID istället för det nya. Tanken är att det ska göra det enklare för andra användare att veta vem de spelar med. Inställningen kommer bara att finnas när du gör PSN ID-bytet, inte efteråt.


Anledningen till varför Sony avvaktat med stödet för byte av PSN ID är enkelt. De vill inte att användarna ska kunna hoppa in i onlinematcher och reta andra spelare, bara för att sedan byta ID och avatar, och repetera beteendet.

I början på 2019 ska stödet släppas till alla. Exakt när det sker återstår fortfarande att se. Frågan är – kommer du att byta ditt PSN ID eller är du nöjd med vad du har idag? Skriv en kommentar och berätta!