Garmin Instinct – sportklocka med GPS & tuff design

garmin-instinct

Garmin Instinct är en sportklocka med inbyggd GPS och riktigt tålig design. Modellen är byggd för att klara de tuffa kraven för militära standarden MIL-STD-810G. Det här är klockan som överlever det mesta.


Garmin Instinct är designad för att klara stötar och slag, kraftiga temperaturväxlingar och dyk ner till 100 meters djup. Skärmen är extra härdad på kemisk väg och är anpassad för enklare läsning i starkt solljus. Chassit är tillverkad av fiberförstärkt polymer-plast.

Den inbyggd GPS-kretsen har stöd för GPS, GLONASS och GALILEO. Däremot inte kinesiska Beidou. Om du ska på en längre resa kan du planera rutt och skicka så kallade waypoints till sportklockan. Sen kan du använda TracBack-funktionen för att följa dina waypoints till rätt mål.

Garmin Instinct har även en inbyggd treaxlad kompass, en barometer, en altimeter samt en pulsmätare. Med pulsmätaren kan du mäta pulsen, stressnivån, sömnen och mer.

Garmin Instinct har 14 dagars batteritid

Med Garmin Connect på en smartphone (Android och iOS) kan du synkronisera all data till och från din Garmin Instinct. Med appen kan du också få notifikationer för exempelvis SMS-meddelanden och inkommande samtal. 


Batteriet ska klara upp till 14 dagars användning med alla smarta funktioner. Om du aktiverar GPS:en minskar tiden till bara 16 timmar. Kör du istället med UltraTrac-läget som är en hybridvariant med GPS så håller batteriet i 40 timmar.

Cirkapriset från Garmin är £260.99, eller runt 3 200 kronor. Det är några hundralappar dyrare än Garmin Forerunner 645 Music och Fenix 5S. Och klart dyrare än Garmin Vivoactive 3 som är mer smartinriktad.