Diablo II: Resurrected har fått stöd för Nvidia DLSS

diablo 2 logo

Diablo II: Resurrected har uppdaterats med stöd för Nvidia DLSS. Det betyder att du kan få bättre flyt i spelet även om datorn inte har den bästa prestandan.

Nvidia DLSS går att aktivera med version 2.3.4 som släpptes tidigare i december. Allt du behöver göra är att uppdatera Diablo II: Resurrected via Battle.net.

Läs mer: Horizon Zero Dawn på PC har stöd för Nvidia DLSS och AMD FidelityFX Super Resolution (FSR)

Fördelen med DLSS är att grafiken skalar automatiskt efter belasningen och din dators prestanda. Du får bästa möjliga kvalitet med en jämn bildvisningsfrekvens.

Tyvärr får du räkna med en viss degradering av kvaliteten, men det är marginellt i de flesta fall och ofta är det värt för att få bättre flyt i spelet.

Diablo II: Resurrected är inte speciellt tungdrivet från första början. Därför är Nvidia DLSS kanske inte det mest uppenbara jämfört riktigt tunga titlar som Red Dead Redemption 2 och Cyberpunk 2077.

Använder inte senaste versionen av DLSS – du måste uppdatera manuellt

Men tekniken finns där idag, så varför inte prova om du vet att bildvisningsfrekvensen normalt ligger under 60 fps.

Nämnvärt om implementationen i Diablo II: Resurrected är att vissa spelare upplever en viss suddighet i grafiken med DLSS aktiverad. Anledningen är att Blizzard valt en äldre version av DLSS (version 2.2.11) som kan uppvisa problemet.

Läs mer: Assassin’s Creed Valhall blir mycket snabbare med ny uppdatering (v1.4.1)

Den i skrivande stund senaste versionen av dll-filen för DLSS är version 2.3.5. Det är rekommenderat att ta en backup på originalfilen till spelet och uppdatera till den senaste härifrån.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.