Marvel’s Eternals kommer till Disney Plus den 12 januari (2022)

marvels eternals illu 2021

Marvel’s Eternals hade biopremiär den 3 november i Sverige och redan den 12 januari släpps filmen på Disney Plus. Det är bara kort efter att Marvel-serien Hawkeye släppt sista delen i serien.

När Eternals gör debut på Disney Plus är det i det utökade bildformatet från IMAX som gäller. Precis som med andra tunga Marvel filmer som Iron Man, Avengers: Endgame och Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings.

Läs mer: Få Disney+ helt gratis i 6 månader med Amazon Music Unlimited

Redan tidigare i september rapporterade webbsajten Variety att Disney planerat en 45-dagars biopremiär för Eternals innan filmen skulle släppas på Disney Plus.

Lika lång tid var planerad för The Last Duel, West Side Story och The King’s Man.

En annan film som däremot bara fick 30 dagars garanterad biotid är animerade Encanto. Målet där var att den familjevänliga filmen skulle premiera på Disney Plus lagom till julhelgen.

Webbsajten The Verge skriver att den snabba lanseringstakten för Marvel’s Eternals till Disney Plus och skiva visar hur viktigt det är för Disney att filmtjänsten fortsätter öka antalet prenumeranter.

Läs mer: Disney+ får nytt pris under 2021 – ökar med 30 procent

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.