PUBG blir gratis att spela i januari (2022) – ranked & custom får betalvägg

PUBG
PUBG

PlayerUnknown’s Battlegrounds blir ett kostnadsfritt spel i januari 2022. Spelet, som kanske är mer känt som PUBG, går alltså samma väg som tungviktarna Apex Legends och Fortnite som ett free-to-play. Delvis.

Även om själva huvudspelet blir helt gratis så kommer du fortfarande att få betala för vissa speltyper. Det så kallad ranked-läget för att hamna på topplistor samt custom-lägen kommer att kosta 13 USD.

Läs mer: PUBG Lite stängs ner den 29 maj 2021

Den som redan har betalt de cirka 30 USD som spelet kostade fram till januari nästa år får automatisk åtkomst till båda spellägena. Alla andra, nya spelare som inte betalt för spelet måste alltså ta fram plånboken.

Med det sagt så kan alla nyfikna och normalspelare som inte vill gå så djupt i PUBG prova spelet helt gratis, vilket lär hjälpa PlayerUnknown’s Battlegrounds att attrahera många nya spelare.

Det är en tuff uppgift att sälja ett spel för hundralappar som ska konkurrera med gratisspel som Fortnite.

PlayerUnknown’s Battlegrounds släpptes i juli 2016 och är ett av de första, riktigt stora Battlegrounds-spelen innan Fortnite tog över den tronen. Spelet har tappat aktiva spelare med den tyngre konkurrensen, så att gå helt gratis bör injicera lite nytt liv igen.

Läs mer: PUBG Mobile: Stöd för 90 FPS & 10-bitars HDR

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.