Cyberpunk 2077: Nu kan du ersätta DLSS med AMD FSR 2.0 (med en modd)

cyberpunk 2077 art cdpr 2022

Oavsett om du har ett grafikkort som stöder DLSS eller inte så kan du ersätta Nvidias egna skalningsteknik med AMD FSR 2.0 om du vill.

Allt som behövs är en kostnadsfri modd till Cyberpunk 2077 som du laddar ner, installerar och kör på bara några minuter.

Cyberpunk 2077 storsäljer efter senaste uppdateringen – försäljningen ökade med 600 %

Vad modden gör är att omvandla informationen som Nvidia DLSS använder till kommandon för AMD FSR 2.0 istället. Allt sker sömlöst och automatiskt utan att du märker det.

För att installera modden så gör du följande:

  1. Ladda ner modden här
  2. Packa upp filerna till huvudmappen för Cyberpunk 2077
  3. Dubbelklicka på filen ”EnableSignatureOverride.reg”
  4. Acceptera att lägga till innehållet i registret

För att använda modden så gör du följande:

  1. Starta Cyberpunk 2077
  2. Gå till fliken för grafikinställningar
  3. Aktivera Nvidia DLSS och välj önskad nivå

Klart! Svårare än så är det inte. Modden visar inte att den fungerar, den bara finns där i bakgrunden och gör sitt jobb helt automatiskt.

Cyberpunk 2077: Första expansionen släpps 2023

Det ska sägas att modden är en testversion i skrivande stund, så du kan potentiellt stöta på buggar och grafiska defekter. Vill du avaktivera modden så gör du istället följande:

  1. Gå till huvudmappen för Cyberpunk 2077
  2. Dubbelklicka på filen ”DisableSignatureOverride.reg”
  3. Acceptera och stäng dialogrutan

Du behöver inte ta bort några filer. Modden är avaktiverad och Cyberpunk 2077 använder Nvidia DLSS precis som vanligt igen.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.