Stor läcka avslöjar expansionen till Cyberpunk 2077

cyberpunk 2077 illustration 2021

Cyberpunk 2077 har idag flera områden som inte går att nå av spelaren. Områden som kan bli åtkomliga med en kommande expansion om vi ska tro den senaste, stora läckan kring spelet.

Webbsajten VGC rapporterar att hundratals rader med dialog har läckt ut på internet från den första expansionen till Cyberpunk 2077. Bland raderna finns referenser som indikerar att vi får följa flera nya karaktärer i spelet.

Cyberpunk 2077: Nu kan du ersätta DLSS med AMD FSR 2.0 (med en modd)

Johnny Silverhand får en dämpad roll i expansionen

Här är det på sin plats att varna för spoilers. Vi nämner namn och platser som du kanske inte vill läsa om förrän efter att du har lagt vantarna på expansionen i framtiden. Du är härmed officiellt varnad.

Redan i originalspelet så har så kallade ”data miners”, utvecklare och andra kunniga som letar efter dold information i koden till mjukvara, tidigare hittat information om en ny karaktär kallad Songbird.

Det har inte funnits någon information om Songbird sedan dess, åtminstone inte förrän nu. Enligt ny information så finns färdiga renderingar på karaktären och vi kommer att antingen 1) styra Songbird själva eller 2) följa karaktären in i ett område som kallas Combat Zone.

Combat Zone är inte tillgänglig i Cyberpunk 2077 idag, men området nämns i den officiella sketchboken med illustrationer från spelet.

Ett annat, oåtkomligt område just nu är Sports Dome. Även det en plats som expansionen öppnar åt spelarna enligt läckan.

Intressant nog verkar Johnny Silverhand och Keanu Reeves få en mycket dämpad roll med bara ytterst få rader med dialog. Det är inte klarlagt varför så är fallet, men vi kan tänka oss en hel rad med anledningar.

Bättre prestanda / mer FPS i Cyberpunk 2077 med EZ Optimizer (video)

Andra detaljer från läckan är att vissa dialoger från originalspelets slutdel har ändrats. Det kanske inte påverkar i det stora hela för gamla spelare, men klart nämnvärt för den som vill göra en omspelning.

Via VG247

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.