Cities: Skylines 2 släpps 2023 – här är nyheterna (trailer)

Cities: Skylines 2

Cities: Skylines 2 släpps under 2023. Spelstudion Colossal Order har bekräftat att spelet är under utveckling och de har även avslöjat en del av nyheterna som vi har att vänta.

Föregångaren Cities: Skylines släpptes 2015 och har blivit en populär “ersättare” till SimCity-serien vars utveckling har stagnerat helt efter sin tidigare dominans i kategorin.

Lästips: Xbox Game Pass för hela familjen – så mycket kostar det

Förbättrad grafik för moderna datorer

Bland alla förbättringar hittar vi förbättrad grafik som är moderniserad och bättre anpassad för nyare datorer och spelkonsoler.

Trailern visar flera nyheter, men däremot inte någon gameplay från det faktiska spelet.

Andra nyheter är stora ändringar kring systemen för transport i spelet och större möjligheter att göra finjusteringar på detaljnivå. Du har bättre kontroll över allt i ditt kvarter, by, stad eller metropol.

Cities: Skylines 2 ska ha ett helt omarbetat ekonomisystem och inbyggt stöd för moddar. Du kan alltså ändra i princip allt om du vill, så länge det finns en modd som gör det.

Lästips: Valheim kommer till Xbox Game Pass – här är datumet

Cities: Skylines storsäljer sedan lanseringen

Originalspelet Cities: Skylines har sålt riktigt bra sedan lanseringer. Mer än 12 miljoner sålda exemplar enligt spelets utgivare och bara under 2022 fick spelet 5,5 miljoner nya spelare.

Spelet uppdaterades med en stor, nya version för Xbox Series X och Playstation 5 som hjälpt till att öka dess popularitet.

Cities: Skylines 2 släpps någon gång under 2023 till PC, Xbox Series X och Playstation 5. Spelet blir även tillgänglig via Xbox Game Pass för dig som är prenumerant.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.