Valheim kommer till Xbox Game Pass – här är datumet

Valheim

Äntligen kommer otroligt populära Valheim till spelkonsolerna i Xbox-serien. Och inte bara det – spelet släpps till Xbox Game Pass så att du med en prenumeration kan köra spelet helt kostnadsfritt från lanseringsdagen.

När den svenska spelstudion Iron Gate Studios släppte Valheim så var det initialt trögstartat för spelet. Men ganska snabbt så började intresset öka och plötsligt så hade Valheim passerat otroliga fem miljoner spelare på bara en månad.

Speltips: Hogwarts Legacy har problem med prestandan (guide för fixar)

Idag har spelet sålts i fler än 10 miljoner exemplar och vikingar världen över är ute på dagliga äventyr, på jakt efter troll och värdefulla metaller som måste hackas upp ur sina underjordiska gömmor (nåja, delar är under marken i alla fall).

När spelet nu kommer till Xbox så räknar vi med att Valheim får ytterligare några miljoner nya spelare.


Då släpps Valheim på Xbox Game Pass

Frågan är då – när släpps Valheim på Xbox-konsolerna och inte minst Game Pass?

Den första versionen av Valheim kom till Steam och släpptes den 2 februari 2021. Efter ett stort gäng uppdateringar så är spelet nu redo för Xbox-serien och den 14 mars sker premiären på Xbox-konsolerna.

Speltips: Grafikproblem med Dead Space Remake och VRS aktiverad

Valheim kan spelas på både Xbox One-serien och Xbox Series X/S. Däremot finns spelet INTE att köra på Playstation 4 eller Playstation 5. Sorry alla Playstation-fans där ute.

Och frågan är om spelet kommer att släppas på PS-konsolerna då det landar på Xbox Game Pass, vad tror du?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.