Brave lanserar brandvägg och VPN-tjänst för Windows

Brave Logo 2023

Brave har lanserat en brandvägg och VPN-tjänst för datorer med Windows. Tjänsten finns redan för Android och iOS sen tidigare.

Tjänsten heter ”Brave Firewall + VPN” och möjliggörs delvis genom ett samarbete med VPN-aktören Guardian. De driver VPN-delen på samtliga plattformar.

Lästips: Säkrare surf med VPN i Microsoft Edge

  • Brandväggen stoppar obehöriga från att försöka komma åt dina prylar. Inte bara manuella försök, utan automatiska intrångsförsök från malware och även spårare på internet.
  • VPN-tjänsten döljer din ip-adress och krypterar all trafik i både mobilnätet och över trådlösa nätverk. Det stoppar andra från att se din data om den skickas över okrypterade nätverk, exempelvis ett öppet WiFi-nätverk på biblioteket eller flygplatsen.

Säkerhet kommer normalt inte helt kostnadsfritt och Brave Firewall + VPN är inte gratis. Du får räkna med att det kostar dig varje månad eller årligen beroende på hur du väljer att betala.

Brave Firewall + VPN kostar 100 kronor per månad eller 1 000 kronor årligen.

För pengarna får du brandväggen och VPN-tjänsten. De kan användas på upp till fem olika enheter samtidigt, så alla i familjen får samma skydd.

Lästips: Google VPN finns nu för alla Google One-prenumeranter

Brave Firewall + VPN fungerar inte med filmtjänster

Nej, du kan inte använda VPN-tjänsten för att kolla på Netflix amerikanska utbud. Om du vill göra det så rekommenderar vi att du använder svensk OVPN istället.

OVPN kostar 120 kronor per månad eller något mindre om du slår till på ett flermånadersabonnemang istället. Just nu finns tjänsten att skaffa för 588 kronor per år om du vågar skaffa OVPN på 12 månader direkt.

Tänk på att en VPN-tjänst i värsta fall kan få ditt konto hos filmtjänsterna du kollar på avstängd. Speciellt Netflix har varit mycket tydliga med att VPN-tjänst inte är accepterade, så använd på egen risk.

FAQ

Fungerar Brave Firewall / Brandvägg med Netflix?

Nej, du bör inte använda brandväggen med Netflix eller någon annan filmtjänst.

Hur mycket kostar Brave Firewall + VPN?

Cirka 100 kronor per månad eller 1 000 kronor per år.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.