Finns Diablo 4 på Xbox Game Pass? Här är svaret

Diablo IV

Diablo 4 har länge varit ett hett efterlängtat spel och från den 6 juni 2023 öppnas helvetets portar ännu en gång. Om du vill köpa spelet till PC så kostar Diablo 4 dig från 70 euro.

Funderar du istället på någon av de lite mer påkostade versionerna med extra förmål och snabbare åtkomst till spelet så kostar det antingen 90 euro eller 100 euro – vilket är ett djävulskt högt pris att betala.

Men vänta ett tag tänker du kanske nu: Microsoft vill ju köpa Activision Blizzard och det betyder väl att Diablo 4 landar på Xbox Game Pass Ultimate? Borde inte det betyda att den som redan har en Game Pass-prenumeration får spelet helt kostnadsfritt?

Diablo 4 på Xbox Game Pass? Nej säger Blizzard

Svaret på frågan ovan är tyvärr: nej.

Diablo 4 finns inte på Xbox Game Pass och om vi ska tro de officiella uppgifterna som finns idag så finns inga som helst planer på att erbjuda det heller.

We’ve been getting some questions about D4 on Game Pass and I want to let you know we have no plans for that.

Rod Fergusson, ansvarig för Diablo-serien hos Blizzard

Det betyder att du får betala fullpris för Diablo 4 och samtidigt din prenumeration på Xbox Game Pass om du råkar ha en sådan.

Är vi förvånade? Absolut inte! Det fanns inte några tecken på att Diablo 4 skulle inkluderas från första början och att ta en så populär franchise till Xbox Game Pass skulle potentiellt dra ner intäkterna för Activision Blizzard, och Microsoft om köpet faktiskt går igenom.

Här kan du spela Diablo 4

Även om spelet inte landar på den populär spelprenumerationen från Microsoft så kan du givetvis ändå spela Diablo 4 på din Xbox-konsol. Och Playstation-konsol med om du föredrar det.

Diablo 4 släpps till följande plattformar:

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.