Black Mirror – Bandersnatch fungerar inte med Windows 10 & Apple TV

blackmirror-bandersnatch-netflix

Har du försökt titta på Black Mirror – Bandersnatch via Netflix-appen till Windows 10 eller på Apple TV? Då kanske du noterar att filmen inte fungerar riktigt som du tänkt dig, nämligen inte överhuvudtaget. Den stöder nämligen inte de båda plattformarna.


Black Mirror – Bandersnatch är en så kallat interaktiv film där tittaren får göra en serie val under filmens gång. Tekniken som används för att kunna göra valen är inte kompatibel med Silverlight-appar; exempelvis Netflix-appen till Windows 10.

Det betyder att filmen inte kommer att starta överhuvudtaget. Och det har upprört många Netflix-användare som vädrat sitt missnöje på internet. Tacksamt nog finns en rad vägar runt problemet som gör att filmen kan spela, men vi hoppas så klart att Netflix hittar en praktisk, officiell lösning snart.

netflix blackmirror bandersnatch choices
Bildkälla: Netflix

Så tittar du på Black Mirror – Bandersnatch

Om du använder Netflix-appen till Windows 10 så bör du prova att kolla via webbläsaren istället. Har du en Apple TV samt en iPhone eller iPad kan du titta på din mobila enhet och spegla innehållet mot din mediaspelare. Svårare än så är det egentligen inte.

Utmaningen framöver är att Netflix med största sannolikhet kommer att släppa fler interaktiva filmer om Bandersnatch blir en succé. Och utan en officiell lösning för drabbade plattformar kan det ställa till med stora problem för användarna.


Den som tittar på barnsektionen på Netflix vet säkert att det redan finns en hel mängd filmer och serier som är interaktiva där. Det är ett spännande sätt för barn (och vuxna) att få styra innehållet åt ena eller andra hållet, även om valen är få och bara två åt gången.

  • Vad tycker du om att Netflix inte har stöd för interaktiva filmer på alla plattformar?
  • Skriv gärna en kommentar och berätta vad du tycker!
https://www.youtube.com/watch?v=XM0xWpBYlNM