Bästa väderappen till iOS – CARROT Weather 5

carrot weather 5 promo 2021

Använder du fortfarande den inbyggda väderappen i iOS? Visserligen gör den ett fint jobb för sitt syfte – du får reda på vädret. Men är den rolig och detaljerad? Knappast.


Om du vill ha en riktigt bra väderapp ska du istället titta närmare på nya CARROT Weather 5. Det är en ny version av populära väderappen med omarbetad design och smartare funktioner.

Lästips: Volymmätare för hörlurar i iOS 14 – hjälper dig att skydda din hörsel

Det första som befintliga användare märker när de uppdaterat tiil CARROT Weather 5 är att utseendet är förändrat. De mjuka formerna finns fortfarande kvar, men det är lättare att hitta den viktiga informationen eftersom väderbiten fått en mer central roll.

carrot weather 5 screenshots 1
Achievements, justerbar design och prenumerationsnivåer

Ikonerna har också omarbetats från grunden för att bättre passa in i Apples designmönster. Inte minst med smartklockan Watch där ikonerna nu är bättre och mer tillgängliga för olika funktioner än någonsin.


Anpassad vy efter väderförhållandena

För att inte överväldiga med all information som CARROT Weather 5 kan visa så är startsidan i appen automatiskt anpassad efter vilka väderförhållanden som gäller.

Om du öppnar appen en lugn och fin dag så kommer du kanske bara se information om temperatur, soluppgång/nedgång och månfaserna. Är det däremot klass 1-varning på gång inkluderas relevant information, som lufttryck, vindstyrka och liknande.

Funktionerna du måste känna till
– Gamification med achievements när du uppfyller vissa villkor
– Snygga widgets för iOS 14
– Du kan välja olika tjänster för väderleksrapporter
– Stöd för Apple Watch och visning av väder på urtavlan
– Karta med satellitvisning av vädret
– Visa data från din egen väderstation (exempelvis från Netatmo)

Du kan själv anpassade hur det ska se ut och vad som ska visas, eller låta appen sköta allt.

Lästips: Appar till iPhone och iPad kan höra allt du säger – även när mikrofonen är avstängd

Och en stor del av nyheterna med CARROT Weather 5 är hur anpassningsbar appen är. En stor del av allt som visas kan ställas in precis som du vill ha det. Även den inkluderade humorn.

carrot weather 5 screenshots 2
Appens widgets är riktigt snygga och detaljerade

Appen har uppmärksammats för språket i appen som för vanliga användaren är humoristiskt och till och med lite retligt. Det kan vara skoj för en del, men om man vill går det att stänga av helt så att språket är normalt.

Gratis att ladda ner – prenumeration för extra funktioner

Och så var det hela grejen med prislappen. Pengar måste in för att räkningarna ska kunna betalas. Och CARROT Weather 5 har en prenumerationsmodell som har blivit så populär de senaste åren. Du kan ladda ner appen kostnadsfritt, men vissa funktioner kostar varje månad.

Det finns tre prenumerationsnivåer – Premium Plus, Premium Ultra och Premium Family – med pris från 29 kronor per månad. Nivåerna hetter tidigare Tier 1, Tier 2 och Tier 3. De har bara bytt namn för att vara mindre förvirrande.

Men är det andra som tycker att den här appen är bra? Trots att den kostar varje månad? Av lite mer än 26 000 omdömeslämnare på App Store så har CARROT Weather-appen ett snittbetyg på hela 4.7 av 5. Det är ruskigt bra och bara befäster vad vi tycker om den här appen.