Världens snabbaste datormus – Razer Viper 8k

razer viper 8khz 1

Razer Viper 8k är världens snabbaste datormus. Den har en så kallad pollingrate på 8 000 Hz vilket är den snabbaste svarshastigheten någonsin för en datormus.

Den extrema svarshastigheten kan Razer nå tack vare företagets nya HyperPolling-teknologi i en egenutvecklad styrkrets för USB.

Lästips: Razer Hammerhead Pro – in-ear-lurar med brusreducering, low-latency & THX-ljud

Normalt har USB-prylar en maximal svarshastighet på 1 000 Hz, vilket betyder att data skickas till datorns processor tusen gånger varje sekund. Razer har alltså hittat ett sätt att öka datasändningarna till åtta gånger den hastigheten.

razer viper 8khz 2

Enligt Razer är fördelen att så kallat ”mikrostutter” när spelaren rör datormusen försvinner och att det blir en mycket jämnare rörelse på skärmen. Genom att nå 8 000 Hz ska rörelserna dessutom vara mer i synk med dagens supersnabba skärmar.

Andra spännande detaljer om Viper 8k är att datormusen har en supersnabb sensor på 20 000 DPI, klickfördröjning på bara 0,125 millisekunder och andra generationens optiska brytare under alla knappar.

Lästips: Razer Wolverine V2 – bästa handkontrollen för Xbox Series X/S?

Razer Viper 8k har en vikt på 71 gram, kan lagra upp till fem användarprofiler med olika inställningar på ett inbyggt minne och har åtta programmerbara knappar.

Knapparna programmeras med appen Razer Synapse 3 som även gör att du kan styra upplösningen på sensorn, ändra profilinställningar, justera eventuell RGB-belysning och mycket mer. Razer Synapse 3 fungerar med många nyare Razer-prylar för Windows 10 idag, bland annat tangentbord.

Slutligen kan nämnas att Razer Viper 8k har Razers egna SpeedFlex-kabel, gummerade sidor för bästa greppförmåga samt tassar på undersidan i PTFE-material.

Razer Viper 8k har ett rekommenderat cirkapris på 80 USD, eller cirka 850 kronor inklusive moms. Räkna med ett extra påslag från svenska butiker utöver det, så runt tusenlappen är att vänta.

FAQ

Hur många knappar har Razer Viper 8k?

8 knappar (7+1) som alla är programmerbara med Razer Synapse 3.

Har Razer Viper 8k RBG-belysning?

Ja, belysningen kan styras med Razer Synapse 3.

Hur snabb sensor har Razer Viper 8k?

20 000 DPI med Razers egna Focus+ 20K DPI Optical Sensor

Hur mycket väger Razer Viper 8k?

71 gram

Hur mycket kostar Razer Viper 8k?

Rekommenderat pris är 80 USD, eller cirka tusenlappen i Sverige.

Är Razer Viper 8k trådlös?

Nej, modellen använder USB-anslutning med sladd.

Är Razer Viper 8k för höger- eller vänsterhänta?

Razer Viper 8k har en ambideströs (True-Ambidextrous) design som fungerar med både höger- och vänsterhänta.

Specifikationer för Razer Viper 8k

FormTrue-Ambidextrous
Kabel / trådlösKabel (USB, Speedflex)
Inbyggd belysningRazer Chroma RGB
SensorOptisk
Maximal känslighet (DPI)20 000
Maximal hastighet (IPS)650
Maximal acceperation (G)50
Programmerbara knappar8 st (7+1)
MusbrytareRazer Optical Mouse Switch (Gen 2)
Beräknad livslängd: 70 miljoner klick
Inbyggt minneUpp till 5 användarprofiler
Storlek / vikt126.73 mm x 57.6 mm x 37.81 mm
71 gram
Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.