Assassin’s Creed Nexus kommer till Oculus Quest 2 (2023)

assassins creed promo old

Assassin’s Creed Nexus är det första spelet i Assassin’s Creed-serien som släpps till ett VR-headset. Och du kan förvänta dig en lång och omfattande kampanj med många kända namn från serien.

Du kan välja bland flera tidigare kända lönnmördare ur Assassin’s Creed-serien och ta dem genom 16 fullstora uppdrag. Bland namnen vi känner till idag finns Ezio Auditore, Kassandra, Connor och Haytham.


Axla rollen som lönnmördare, smyg i skuggorna och göm dig på taken för att undvika vaksamma ögon – och slå ut din måltavla med precision.

Lästips: Assassin’s Creed Origins kommer till Xbox Game Pass

Under uppdragens gång så kan du utforska en linjär spelvärld (nej, ingen öppen spelvärld här inte), hitta gömda områden och samla på dig värdesaker. Låsta dörrar kan forceras eller dyrkas.

Måltavlor slås ut med hjälp av dina handledsblad innan du drar dig in osedd i skuggorna igen. Eller med svärd om du råkar bli sedd och måste försvara dig mot vakterna.

Är det här menyerna till Assassin’s Creed: Nexus? Det verkar vara så i alla fall.

Du kan röra dig fritt med kontrollerna eller teleportera dig över kartan med handkontrollerna. Teleportera för nära en fiende och du riskerar att bli upptäckt.

Tacksamt nog finns samma spring-gömma-vänta-teknik som i de tidigare spelen. Vakterna tappar bort dig om du inte syns så att du kan göra ett nytt försök. Och givetvis kan du göra de ikoniska störtdykningarna från höga byggnader och ner i en höbal! Vi räknar med att det kittlar rejält i magen.

Lästips: Se alla våra artiklar om Assassin’s Creed-serien här

Och så var det den lilla detaljen om när spelet kan släppas. Och här vet vi inte mycket mer än att Assassin’s Creed: Nexus sannolikt inte är redo för din Quest 2 under 2022. Webbsajten Exputer säger att spelet initialt presenterades i september 2020 tillsammans med Splinter Cell VR, och att vi kan förvänta oss ett släpp under de kommande 12 (!) månaderna. Yikes.

Läs mer om nyheten på Exputer här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.