Agilebits har lanserat 1Password 8 för Mac (ladda ner idag)

1password Logo

Lösenordshanteraren 1Password har äntligen släppts i sin åttonde, stora version för Mac. Utvecklaren Agilebits har haft en lång utvecklingsperiod och en hel del kritiska röster mot sig under arbetets gång.

Agilebits presenterade 1Password 8 redan förra sommaren. Då visades en plan för ett helt omarbetat verktyg där grunden är omarbetad på ett sätt som gör 1Password-appen mer enhetlig över alla plattformar.

Lästips: Hård kritik mot 1Password 8 för macOS

Det betyder rent praktiskt att ramverket till 1Password har gått från Apple Appkit till Electron. Något som påverkar prestandan ganska nämnvärt och även designen. Och det är något som användarna inte har tagit emot med öppna armar.

En annan viktig detalj som inte är positiv hos många är att lösenordsvalven nu är helt onlinelagrade.

Men så klart är inte allt negativt med 1Password 8. Agilebits har arbetat hårt med en rad nya funktioner och lösningar; exempel på det är Quick Access som ersätter det gamla minifönstret i appen.

agilebits 1password 8 windows 2021
En skärmdump på en utvecklingsversion av 1Password 8 för Windows.

Med Quick Access får du snabbåtkomst till inloggningsuppgifter och annan, viktig information som du sparat och vill komma åt på ett enkelt vis.

En annan nyhet är Universal Autofill som gör att 1Password kan fylla i dina uppgifter, både för inloggning och personuppgifter, i Mac-appar. Det gäller även terminalfönstret och många andra icke-standardprogram.

Lästips: 1password finns nu som tillägg till Microsoft Edge

Till skillnad från många andra lösenordshanterare så är 1Password inte kostnadsfri att ladda ner och använda.

För en ensam användare så kostar tjänsten 2,99 USD varje månad när du betalar årsvis. Då får du appar för alla de stora plattformarna, obegränsat med lösenord, 1GB lagring av dokument och mycket mer.

Läs mer om 1Password och se aktuella priser här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.