Nya soundbaren Sonos Ray presenteras 25 maj

sonos ray lackt bild 2022
Foto: Ktronix

Nu vet vi vad Sonos kommand soundbar heter – Ray. Det är en mindre variant av populära Beam och som dessutom får ett lägre pris.


Sonos Ray avslöjades först av webbsajten The Verge som även visar läckta renderingar på soundbaren, eller ljudlimpa som den här typen av högtalare även kallas.

Lästips: Sonos Roam SL – ultraportabel högtalare (vattentålig)

Just nu finns inte många detaljer om den kommande modellen. Det som är känt är prislappen som väntas landa runt 249 USD och att det varken finns Dolby Atmos-stöd eller HDMI-anslutningar.

Vi vet också att Sonos Ray inte har några mikrofoner, så den kan inte användas för att röststyra ditt smarta hem. Något som däremot är möjligt med Beam och flaggskeppsmodellen Arc.


sonos ray lackt bild 2022
Foto: Ktronix

Och slutligen rapporterar The Verge att antalet högtalarelement i Ray är färre än i Beam och Arc. Vilket är väntat med tanke på den låga prislappen och mindre formfaktorn.

Det är en väldigt avskalad och begränsad soundbar helt enkelt.

Lästips: Här är nya Sonos Beam – har stöd för Dolby Atmos

Andra generationens Sonos Beam kostar idag strax under 5 400 kronor. Med en ungefärlig prislapp på 249 USD så räknar vi med att Ray hamnar på en bit över 3 000 kronor inklusive moms.

Sen vill butikerna så klart ha sin beskärda del med ett påslag, så uppskattningsvis 3 500 kronor får du räkna med. Den 25 maj håller Sonos i ett evenemang och då väntas soundbaren bli officiellt presenterad.

FAQ om Sonos Ray

Har Sonos Ray stöd för Dolby Atmos?

Nej, vad vi vet idag så stöds inte Dolby Atmos.

Kan Sonos Ray användas med Google Assistant och Apple Siri?

Det finns inga mikrofoner i soundbaren och därmed finns ingen möjlighet att röststyra digitala assistenter.

Hur många HDMI-portar har soundbaren?

Uppgifter pekar på att det inte finns några HDMI-portar på Sonos Ray (se bilden ovan). Däremot verkar modellen ha en toslink-port för digital anslutning och ethernet-stöd. Sannolikt även WiFi, men det är inte bekräftat än.