Sonos Roam SL – ultraportabel högtalare (vattentålig)

sonos roam sl lowres 2022

Sonos har lanserat Roam SL. En vattentålig, portabel högtalare med lång batteritid som kan tas med varhelst du befinner dig.

Roam SL är designmässigt nästan identisk med befintliga Sonos Roam. Det enda som skiljer är att nya Roam SL saknar en knapp för mikrofonen.

Läs mer: Här är nya Sonos Beam – har stöd för Dolby Atmos

För nya högtalaren saknar inbyggd mikrofon, vilket betyder att den inte kan användas med smarta, digitala assistenter som Assitant och Alexa.

Högtalaren går att ansluta via bluetooth och WiFi. Du växlar sömlöst mellan anslutningsmetoderna och Roam SL stöder integration med andra Sonos-prylar som du redan äger.

Du kan exempelvis parkoppla en Roam SL med antingen en till Roam SL eller en vanlig Roam om du vill och få stereoljud.

Ljudkvaliteten är identisk med Sonos Roam eftersom de båda modellerna delar exakt samma komponenter på insidan och design.

Och på tal om designen så är den ordentligt vattentålig och dammsäker. Sonos meddelar att Roam SL är IP67-klassad vilket i princip betyder att den kan dunkas i vatten utan att ta skada (gör det inte bara).

Läs mer: Sonos höjer priserna på många av sina produkter

Rekommenderat pris för Roam SL är 1 999 kronor från svenska återförsäljare. Befintliga Roam kostar idag cirka 1 790 kronor. Roam SL kan förhandsbokas idag och släpps till butik/för leverans den 15 mars.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.