Är iPhone X och iPhone XS lika stora? Här är svaret

apple-iphone-xs-xs-max

iPhone X och nyare iPhone XS är i princip lika stora. Det enda som skiljer dem åt är vikten. Om vi däremot jämför med iPhone XS Max är skillnaderna betydligt större.

De fysiska måtten för iPhone X och iPhone XS är identiska på höjden, bredden och djupet. Närmare bestämt är måtten 143.6 x 70.9 x 7.7 millimeter.

Det betyder att du får exakt samma känsla när du håller i nyare iPhone som med den äldre iPhone X-modellen. Inga konstigheter alltså.

Om vi däremot tittar lite uppåt i prisklassen och jämför med iPhone XS Max så blir det snabbt stor skillnad.

iPhone XS Max är större på både höjden och bredden. Dessutom väger mobiltelefonen betydligt mer än sina mindre syskon. 208 gram jämfört med 177 gram för iPhone XS och 174 gram för iPhone X.


Anledningen till att iPhone XS Max är så mycket större är på grund av skärmen. Den är en 6.5-tumsvariant där iPhone X och iPhone XS stannar på 5.8 tum. Men så är upplösningen också högre med 2 688 x 1 242 versus 2 436 x 1 125 pixlar.

Den största, nämnvärda skillnaden mellan iPhone X och iPhone XS sett till storleken är faktiskt kameradelen på baksidan. Den har nämligen ändrats i storlek på grund av ändringar kring vidvinkeloptiken i iPhone XS. Läs mer om hur det påverkar hur du använder skal här.

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.