Apples väder-app får stöd för nyheter om väder

Apple Väder

När iOS 16.2 och iPadOS 16.2 släpps så har Väder-appen stöd för de senaste nyheterna om just väder. Du kan läsa nyheterna direkt i appen och får med det en tydligare bild om lokalvädret och vad som händer runt om i världen.

Nyheterna hämtas direkt från Apples egna nyhets-app. Och den finns just nu bara att använda för amerikanska användare. Sannolikheten att nyhetsstöder i väder-appen även kommer till Sverige är alltså liten.

Lästips: Stor uppdatering till Väder-appen i iOS 16

Initialt kommer appen att visa nyheter om lokalt väder i USA och redan idag finns ett bra exempel.

Den som bor i San Diego kan redan idag läsa om skogsbränderna i Kalifornien och den som är bosatt i Raleigh får veta mer om orkansäsongen i North Carolina.

Idag saknas en del information om nyhetsvisningen i appen. Vi vet inte om nyheterna gäller för alla lokala områden i USA och vilka typer av väderrelaterade nyheter som kommer att visas. Gäller det alla former av väderinslag eller bara varningar exempelvis.

Nyhets i Väder-appen – tack vare Dark Sky

I juni 2021 togs teknikvärlden med storm av nyheten att Apple köpt populära väderappen Dark Sky. En mycket populär app som visade hyperlokala prognoser på minutnivå och som var rejält omtyckt av användarna.

Efter uppköpet så flyttades funktioner och teknik från Dark Sky till Apples egna väder-app, bit för bit, innan den slutligen tas bort helt från iOS. Redan i juli förra året så försvann appen från Google Play Store och Apple verkar inte ha någon som helst önskan att behålla den minsta rest kvar av Dark Sky ens på iOS eller iPadOS.

Lästips: Väderappen Dark Sky köpt av Apple – tas bort från iOS/Android

Huruvida nyhets-integrationen kommer att fungera väl för användarna återstår att se, men för Apple kan det bli en guldgruva. Väder-appen finns förinstallerad på alla iPhones och iPads, och varje gång någon klickar sig in till nyhets-appen så ökar chansen att företaget tjänar pengar på interaktionerna där.

Apple News+ är en premiumfunktion som kostar pengar och den som tar sig till nyhets-appen ”får en chans” att uppgradera sig till News+ (åter igen, endast i USA just nu). Mer nyheter till användaren, men framför allt mer pengar till Apple.

Via Macrumors

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.