Westworld: Det blir INTE någon femte säsong – slutar med säsong 4

Westworld

Populära serien Westworld får inte en femte säsong. HBO meddelar att sagan om den interaktiva fejkvärlden har nått sitt slut i och med den fjärde säsongen. Anledningen till att Westworld läggs ner? Pengar.

Serien fick ett fantastiskt mottagande när första säsongen släpptes. Därefter har tittarna gradvis tappat intresset, säsong för säsong, tills den fjärde kom och betyget var så lågt att vi förstår varför säsong fem aldrig släpps.

Lästips: HBO Max stängs ner – ersätts av ny filmtjänst

Westworld fick toppbetyg för säsong 1 – bottenbetyg för säsong 4

Enligt Rotten Tomatoes fick första säsongen ett toppenbetyg på 93 % av användarna, följt av 76 % för säsong två, 62 % för säsong tre och slutligen 54 % för den fjärde och sista säsongen.

Westworld ends not with a bang or a whimper or a fourth robot apocalypse but a cancellation.

Faktum är att fjärde säsongen bara hade uppåt en halv miljon tittare per avsnitt. Oförsvarligt lite för en högbudgetserie idag, och med dalade siffror så finns inget försvar till att ha kvar Westworld.

Som jämförelse kan sägas att återkomsten av Big Bang Theory på TBS har dubbelt så många tittare.

Så vad händer när HBO känner att de måste spara pengar? De lägger ner serien i samråd med sina ägare Warner Bros. Discovery (yup, de har slagts ihop, Warner Bros och Discover.

Du kan fortsätta kolla på Westworld idag

Bara för att serien läggs ner så är det inte samma sak som att den försvinner helt. HBO Max visar serien just nu och och vi kan verkligen rekommendera att du åtminstone kollar på de två första säsongerna.

Tips på andra bra serier just nu är The Good Fight vars sjätte och sista säsong har fått positiv kritik. Även serien Humans är värd att kolla närmare på om du kan.

Via The Verge

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.