Klarna öppnar för appbetalningar i fysiska butiker

betalning butik qr kod 2022 unsplash
Foto: David Dvořáček, Unsplash

Nu blir det lättare än någonsin att skuldsätta dig när du handlar i fysiska butiker. Klarna har öppnat för delbetalningar med sin mobilapp i tre svenska butiker.

Allt du behöver göra är att blippa en QR-kod och voilá – ditt köp hamnar på en månadsfaktura som du kan betala direkt, räntefritt inom 30 dagar eller med månatliga avbetalningar.


Lästips: Betala med Klarna på Tradera – snart kan du (2022)

De första butikerna i Sverige som är delaktiga i Klarnas nya satsning är XXL, Decathlon och Gina Tricot. Tjänsten lanseras även i Finland, Norge och Tyskland.

Klarna har varit på tapeten de senaste månaderna och figurerat i nyheter världen över.

Bland annat för att betaljätten surnat rejäl och inte vill betala GDPR-böter på 7,5 miljoner kronor efter en stor integritetsläcka där kunder kunde se andras köp i mobilappen. Andra saker som fått Klarna att dyka upp i nyheterna är värderingsraset och massuppsägningarna som fick stor uppmärksamhet i media.

Visste du? Klarna blöder 1,6 miljarder kronor i månaden – du står för risken

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.