Apple TV får stöd för Xbox Elite Series 2 & Xbox Adaptive Controller

apple tvos 14 1

Apple uppdaterat tvOS med stöd för två nya handkontroller – Xbox Elite Series 2 och Xbox Adaptive Controller. Två modeller från Microsoft i den högre prisklassen.

Xbox Elite Series 2 är en högklassig handkontroll för entusiaster och professionella gamers. Modellen har hög precision och är byggd för de som vill ha det bästa på marknaden.

Xbox Adaptive Controller är inte en vanlig handkontroll. Den är speciellt anpassad för gamers som har någon form av handikapp som omöjliggör användning av en vanlig handkontroll.

microsoft xbox elite wireless controller series 2

En relaterad förbättring är att tvOS 14 möjliggör snabbväxling mellan olika användare i speltjänsten Apple Arcade. Perfekt för familjeanvändare där flera personer ska delas om samma Apple TV.

Gaming-relaterade nyheter är bara några av förbättringarna som följer med tvOS 14.

Andra förbättringar är bättre stöd för bild-i-bild, du kan se videoströmmar från säkerhetskameror direkt via Apple TV och fotoappen har fått stöd för AirPlay i 4K-upplösning.

Med tvOS 14 får du även stöd för Audio Sharing som införs med iOS 14. När du använder AirPods kan du automatiskt dela ljudet direkt till dessa när du startar en film och få stöd för 3D Spatial Audio.

Uppdateringen med tvOS 14 släpps under hösten 2020. Det finns i skrivande stund inget bekräftat datum för lansering.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.