WatchOS 7 har sömnmätning, ny Fitness-app & avslappningsläge

apple watch os 7 1

Apple introducerar sömnmätning med watchOS 7. Med nya versionen av watchOS kan du äntligen hålla koll på hur bra eller dåligt du sover – dessutom har watchOS 7 en helt ny, omarbetad Fitness-app.

Med watchOS 7 introducerar Apple många stora förbättringar till marknadens populäraste smartklockor i Watch-serien.

Bland förbättringarna hittar vi efterlängtat stöd för sömnmätning.

En funktion som visserligen funnits via tredjepartsappar, men som nu finns inbyggd direkt i watchOS 7. Med stödet går bland annat att sätta sovtider och larm för att vakna, och de samexisterar med befintliga vibrationslarmet i Apple Watch.

WatchOS 7 introducerar även nya så kallade komplikationer, eller complications på engelska.

apple watch os 7 new complications

Små widgetar direkt på Apple Watch som kan visa data eller klickas på för att öppna en app i smartklockan. En nyhet med watchOS 7 är att komplikationer kan delas till andra och specialdesignas av användarna för mer kontroll.

Till det följer en ny Fitness-app med omarbetad design, ett nytt Wind Down-läge som hjälper dig att slappna av på slutet av dagen, stöd för identifiering av dansrörelser och vägbeskrivningar för cyklister.

WatchOS 7 släpps till Apple Watch Series 3 och nyare modeller. Det betyder så klart att Watch Series 1 och 2 hamnar i kylan, även om de sannolikt får buggfixar ett tag till.

För att installera och använda watchOS 7 krävs att du har en iPhone 6S eller senare med iOS 14 eller senare.

Nya verisonen av watchOS släpps hösten 2020. Exakt datum är inte avslöjat i skrivande stund.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.