Apple TV 4K får äntligen stöd för 4K på YouTube

Apple TV 4K

Apple TV 4K uppdateras med stöd för 4K-upplösning på YouTube. Nyheten släpptes under WWDC 2020 och möjliggörs efter installationen av tvOS 14. Det här är en hett efterlängtad nyhet som många lär uppskatta.

För visst är det lite snopet att en mediaspelare med 4K i namnet – och som är den senaste produkten i serien från Apple i skrivande stund – inte klarar 4K-upplösning på YouTube? Lite pinsamt om vi ska vara ärliga.

Med tvOS 14 sker en förändring som gör att Apple TV 4K äntligen kan köra 4K-videor i full upplösning. Idag vet vi inte om det är för att tvOS 14 får stöd för videokodeken VP9 som YouTube använder till 4K-videor, eller om det är en ändring från Googles sida med byte till AV1-kodeken som möjliggör stödet.

Oavsett så är stödet på gång och under hösten 2020 släpps tvOS 14 vilket betyder att YouTube i 4K bara är några månader bort.

Andra nyheter med tvOS 14 är stöd för två nya handkontroller från Microsoft, bättre stöd för HomeKit-kompatibla produkter, ett nytt bild-i-bild-läge (PiP) och mer.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.