Apple släpper macOS 11.6 ”Big Sur” – här är allt nytt

macOS 11.0 Big Sur
macOS 11.0 Big Sur

Apple har släppt den skarpa versionen av macOS 11.6 ”Big Sur”. Det är en av de sista uppdateringarna inför den stora lanseringen med 12.0 ”Monterey”.

Fokus för den nya versionen är buggfixar, optimeringar och säkerhetsfixar. Du får alltså inga nya funktioner eller större förbättringar.

Läs mer: Apple fixar känd skanner-bugg i macOS Big Sur

Uppdateringen till 11.6 ”Big Sur” är en så kallat förberedande version som lägger en stabilare grund för de som ska uppgradera till Monterey.

I skrivande stund har Apple inte detaljerat de exakta förbättringarna på sina supportsidor. Vi räknar med att de uppdaterar informationen där inom kort.

För att uppdatera din Mac-dator till 11.6 ”Big Sur” så går du till Systeminställningar > Programuppdatering. Nedladdningsstorleken är 2,64GB.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.