Apple släpper iOS 16.3.1 – fixar HomePod-bugg

iOS 16

Apple har släppt en ny uppdatering till din iPhone. Med version iOS 16.3.1 får du tre nyheter som alla är buggfixar och optimeringar. De ger dig lösningar på mindre problem, men i övrigt inget nytt. Se det som ökad livskvalitet med din iPhone helt enkelt.

Uppdateringen väger in på 266,1 MB och finns redo att installeras på alla iPhones i Sverige just nu. Den officiella beskrivningen är att uppdateringen ”innehåller viktiga buggfixar och säkerhetsuppdateringar för iPhone”.

Alla nyheter med iOS 16.3.1

Ganska intetsägande beskrivning, speciellt då Apple faktiskt har detaljerat exakt vad den innehåller på sina supportsidor. Här är vad iOS 16.3.1 erbjuder just din iPhone:

  • Fixar ett problem där iCloud-inställningar slutade svara eller visade inkorrekt skärm när appar använder iCloud
  • Fixar ett problem där Siri-förfrågningar för Hitta-nätverket inte fungerade
  • Optimerar funktionen för Kraschdetektering med iPhone 14 och iPhone 14 Pro

Den viktigaste nyheten är nog den sista – optimeringarna för kraschdetekteringen på de senaste mobiltelefonerna i iPhone 14-serien.

Apple har haft mycket stora problem med att iPhone 14-serien ringt larmtjänster världen över i onödan. Exempelvis när användarna åker berg-och-dalbana eller åker skidor nedför en backe. Resultatet är dyra utryckningar där räddningstjänsten tvingas utföra räddningsaktioner helt i onödan.

Med optimerad kraschdetektering så slipper vi förhoppningsvis merparten av de onödiga utryckningarna.

iPadOS 16.3.1, tvOS 16.3.2, watchOS 9.3.1 & macOS Ventura 13.2.1

Apple har även släppt flera andra, mindre uppdateringar under dagen. Bland annat till iPad, Apple TV, Apple Watch och Mac-datorer.

Det handlar om buggfixar och optimeringar rakt igenom. Så räkna inte med att du ser några stora skillnader mot tidigare.

Via Neowin

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.