iOS 16.3.1 kraschar Google Foto – appen startar inte

google foto logo 2020

Om du använder Google Foto på din iPhone så ska du INTE uppdatera mobiltelefonen till iOS 16.3.1. Appen slutar nämligen att fungera då den omedelbart kraschar vid uppstart.

Flera Twitter-användare rapporterar om samma problem och även redaktörerna på webbsajten The Verge meddelar att de är drabbade. Det är alltså inte isolerade incidenter och vi vet just nu inte varför appen kraschar.

Tacksamt nog är det inte alla användare som upplever samma sak. Många andra menar att de inte har några problem överhuvudtaget och andra appar från Google som Drive, Gmail, och Maps verkar inte påverkade alls.

Uppdateringen med iOS 16.3.1 är storleksmässigt en av de mindre som Apple har släppt den senaste tiden. Den innehåller till synes bara tre mindre fixar och ingen ser ut att direkt röra Google Foto på något vis.

Google säger i en kommentar till The Verge att de är medvetna om problemet med Foto-appen. De arbetar just nu på en lösning som kan släppas via App Store som en vanlig uppdatering.

Versionen att hålla koll på är 6.23.1 som bör släppas inom kort.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.