Nu släpps One UI 5.1 till din Samsung Galaxy S22 & Galaxy Z Fold4

Samsung Galaxy S22 Ultra
Foto: taanhuyn, Unsplash

Samsung har påbörjat utrullningen av One UI 5.1 till sina äldre mobiltelefoner. Först ut är Galaxy S22-serien som får uppdateringen just nu – men det kan dröja några dagar innan du ser den i just din mobiltelefon. Firmware-versionen är S90xBXXU3CWAI.


Även Galaxy Z Fold4 får samma uppdatering just nu. Bland annat har rapporter kommit från användare i Tyskland och Nederländerna. Firmware-versionen att hålla ögonen på är F936BXXU1CWAC.

Samma version som nu letar sig ner i modellserierna lanserades med Galaxy S23-serien direkt ur lådan. Mjukvaran baseras på Android 13 och den inkluderar en stor mängd förbättringar; bland annat Expert Raw, nya widgets, bakgrundsbilder som väljs efter användarläget och mycket mer.

Egentligen skulle One UI 5.1 ha släppts till äldre mobiltelefoner först den 22 februari. Nu verkar det alltså som att Samsung skyndat på släppet lite.

Ett tips för dig som vill vara helt säker är att hoppa över One UI 5.1 och vänta in nästa version som bör vara en mindre mjukvarurevision. Den ger allt som One UI 5.1 erbjuder, men inkluderar eventuella buggfixar och optimeringar som utvecklarna missade den första rundan.


Via AndroidAuthority