Apple Music fungerar nu i Waze-appen

Waze Logo

GPS-appen Waze har äntligen fått den efterlängtade integrationen med Apple Music. Det betyder att du kan välja och spela upp låtar från dina låtlistor direkt i Waze-appen – utan att du behöver navigera bort från kartan för att byta, starta och stoppa låtar.

I ett uttalande säger Waze att den direkta kontakten mellan apparna gör att du kan komma åt allt innehåll i Apple Music direkt från Waze Audio Player. Det ger dig åtkomst till fler än 90 miljoner låtar, tiotusentals kurerade musiklistor samt Apple Music Radio.

Lästips: Gratisperioden för Apple Music minskas till 1 månad

Du kan så klart även använda fler musiktjänster och radiokanaler med Waze-appen. Bland annat fungerar tunga tjänster som Spotify, YouTube Music, Amazon Music, Pandora, NPR, Deezer och iHeartRadio. Perfekt när du tröttnat på de klassiska radiokanalerna.

Så ställer du in Apple Music i Waze

Tillvägagångssättet för att använda Apple Music i Waze är enkelt. Det tar bara någon minut att koppla ihop tjänsterna och börja lyssna. Så här gör du:

Steg 1: Öppna Waze-appen på din iPhone

Steg 2: Välj ”My Waze” i det nedre, vänstra hörnet på skärmen > Tryck på kugghjulsikonen

Steg 3: Välj ”Audio Player” och välj ”Apple Music”

Voila, du har nu valt musiktjänst och kan lyssna direkt via Waze. Svårare än så var det inte!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.