Apple kan släppa AirPods X under hösten 2020

Apple Logo

En hel rad nya läckor kring Apples kommande hörlurar har nått ut på internet. Det pratas om Beats X-liknande sportlurar och mer hifi-inriktade over-ear-lurar – båda Apple-märkta och med pris från 200 USD.


Det är Twitter-läckaren Jon Prosser som dyker djupt i ryktesvärlden med information om två kommande hörlurar från Apple.

Det handlar om en hörlursmodell av typen over-ear (kodnamn B515) och en sportinriktad in-ear-modell (kodnamn B517). Den förstnämnda jämförs med Beats 700 medan den andra är mer lik Beats X.

Sen tidigare har båda modellerna ”läckt” som ikoner i kod för iOS 14 – det nya operativsystemet som släpps senare under hösten 2020.

Enligt Jon Prosser är in-ear-modellen kallad AirPods X och är samma modell som AirPods Pro Lite som många skrivit om tidigare. Dessa ska släppas någon gång under september eller oktober med en prislapp på 200 USD.


Over-ear-modellen är i sin tur planerade att lanseras under WWDC 2020. Evenemanget som för första gången är helt digitalt strömmas direkt till din webbläsare eller Apple-pryl i juni. Prislappen väntas landa på höga 350 USD.

De två hörlurarna indikerar att Apple kan vara på gång att fasa ut Beats-märket till fördel för sitt eget. Huruvida det faktiskt kommer att ske återstår att se då Beats har många hörlursmodeller på marknaden och är ett väl inarbetat märke idag.

Extranyhet: Apple avsätter 50 miljoner dollar för oberoende skivbolag och artister

apple music logo 2019 1

Apple har meddelat att företaget lagt undan 50 miljoner dollar, cirka 504 miljoner kronor, till oberoende skivbolag så att de kan betala sina artister under coronakrisen.

Vad Apple vill göra är att säkra utbetalningar till artister som når en lägstagräns på 10 000 USD i Apple Music-intäkter varje kvartal.

Lästips: Apple Music växer sig starkare – närmar sig Spotify i storlek

Pengarna betalas ut som förskott och är en del av framtida royalties. Målet är att skapa en ekonomisk stabilitet och Apple låter skivbolagen välja vilka artister som ska ta emot pengarna utifrån de enskilda individernas olika behov.

Många musiker har det extremt tufft just nu eftersom livespelningar ställs in. Stora tillställningar som South by Soutwest och Beale Street Music Festival har flyttats till oktober vilket sätter hård ekonomisk press på bokade artister.

När pengarna från fonden kan börja betalas ut återstår att se.