Google G Suite passerar 6 miljoner betalande verksamheter

google g suite computer services

Google G Suite ökar kraftigt i antal användare. I mars passerade den populära Office 365-konkurrenten milstolpen på sex miljoner betalande användare. Detta enligt G Suite-chefen Javier Soltero som Google hämtade från Microsoft hösten 2019.


I takt med att allt fler arbetar hemifrån så har behovet av olika kontors- och samarbetstjänster på internet ökat kraftigt.

Videotjänster som Zoom har fullkomligt exploderat i antal användare och även Google Meets har ökat kraftigt. Idag har Meets hela 25 gånger fler användare än i januari, vilket är en stor vink om hur marknaden justerar sig under coronakrisen.

Även Google G Suite har ökat kraftigt på senare tid och har idag sex miljoner betalande verksamheter/företag. Det är en ökning från fem miljoner i februari förra året.

Google G Suite-chefen Javier Soltero sade i en intervju med amerikanska nyhetsbyrån CNBC att han är förvånad över hur snabbt tjänsten växer. Soltero noterar även hur väl företaget har kunnat hantera den kraftiga ökningen i antal användare på så kort tid.


Google Meet ökar snabbt vid sidan av G Suite

google meet logo 2019

Google Meet är en videotjänst som ökar lika kraftigt som G Suite.

Precis som G Suite så handlar det om hur coronakrisen ändrar hur vi arbetar och Google har varit mycket snabba med att justera hur videotjänsten fungerar i takt med att intresset ökat.

Bland annat har Google ökat hur många deltagare som får vara med i samma videosamtal (nu upp till 250 personer). Samtidigt har antalet betraktare på videosamtal ökat till 100 000 personer fördelat på varje enskild domän.

Dessa förbättringar är normalt bara tillgängliga för G Suite Enterprise-användare, men samtliga G Suite-verksamhet oavsett nivå har tillgång till nyheterna fram till 30 september i år.

Enligt Thomas Kurian, VD för Google Cloud, hade Google Meet extrema två miljarder minuter videosamtal under mars månad. Och tjänsten ökade med 60 procent dag för dag under tiden.

Extranyhet: Google rullar ut kontroversiella Duplex i tre nya länder

Google har släppt Duplex – företagets kontroversiella AI för telefonsamtal – i tre nya länder. Det är Australien Kanada och Storbritannien som står på tur att få den minst sagt omtalade tjänsten.

Google Duplex introducerades först till den amerikanska marknaden under 2018 och har sedan dess testats under en period på Nya Zeeland. Med Duplex kan användarna be Googles artificiella intelligens ringa upp exempelvis restauranger och frisörer för att boka tid.

Google demonstrerade Duplex under sin årliga konferens I/O under 2018. Där visade företaget hur deras artificiella intelligens kunde föra ett till synes normalt samtal med en mänsklig motpart. Tjänsten var först tillgänglig på Pixel 3-serien, men finns idag till såväl andra Android-telefoner som iOS.