Priset på Google G Suite ökar – så mycket ska du betala

google g suite computer services

Google G Suite är en populär tjänst med fler än fyra miljoner användare världen över. Tjänsten är utvecklad för företag och huserar bland annat Gmail, Drive, Docs, Sheets och Hangouts. Och snart ökar priset på företagsversionen av G Suite med cirka 20 procent.


Prishöjningen tillämpas globalt och på samtliga marknader där G Suite finns att använda. Exakta ökningen beror lite på vilken marknad det gäller, men i snitt pratar vi om en till två dollar per användare och månad.

Eller, från fem till sex dollar för G Suite Basic Edition och 10 till 12 dollar för G Suite Business Edition. För små företag med få anställda är ökningen kanske marginell, men större företag kommer att få en kännbar ökning att tampas med.

Och ökningen börjar gälla från den 2 april 2019. Den som har en befintlig, förbetald årsprenumeration eller som förnyar före det datumet kan använda det befintliga priset. Men nya kunder eller förnyade prenumerationer efter den 2 april kommer inte undan prisökningen.

Därför ökar Google priserna på G Suite

Google Hangouts Logo
Hangouts är en tjänst som ingår i Google G Suite.

Google ökar inte priserna helt utan anledning. Den officiella förklaringen är att företaget tillskjutit en rad nya funktioner, tjänster och tekniska lösningar sen lanseringen av G Suite.


Bland annat har det tillkommit videokonferenser, meddelandetjänster och avancerade söklösningar. Dessutom har Google lagt till utökad kontroll för säkerhet och mer AI-tekniker. Och allt kostar att utveckla och lansera.

Over the last ten years, G Suite has grown to provide more tools, functionality and value to help businesses transform the way they work. The one thing that hasn’t changed over this time is price.

Google

En prisökning var oundviklig, som för de flesta andra tjänsterna på internet idag. Frågan var inte om, utan när den skulle komma. Och nu vet vi när – den 2 april 2019.