Apple har släppt iOS 13.4.1 och iPadOS 13.4.1 – bara buggfixar och optimeringar

apple ios 13 logo

Apple har släppt två uppdateringar till iPhone och iPad. Uppdateringarna är små och löser bara tre problem i operativsystemen iOS och iPadOS. Inga nya funktioner eller annat roligt har tillförts.

Det är åter igen dags att uppdatera din iPhone och iPad med ny mjukvara. Den här gången handlar det om mindre förbättringar kring tre problem som gäckat användarna ända sedan iOS 13.4 släpptes den 30 september 2019.

Problemen rör användning av Facetime, Bluetooth och ficklampan. Här är en beskrivning av buggfixarna som släpptes med iOS 13.4.1 och iPadOS 13.4.1.

  • Löser ett problem som ledde till att enheter med iPadOS 13.4 inte kunde delta i Facetime-samtal med enheter med iOS 9.3.6 och tidigare eller OS X El Capitan 10.11.6 och tidigare.
  • Åtgärdar ett problem med appen Inställningar där val av Bluetooth från snabbåtgärdsmenyn på hemskärmen misslyckades.
  • Åtgärdar ett problem med iPad Pro 12,9 tum (fjärde generationen) och iPad Pro 11 tum (andra generationen) där ficklampan ibland inte slås på efter tryck på ficklampsknappen i Kontrollcenter eller på låsskärmen.

Enligt Apple har inga säkerhetsfixar introducerats med uppdateringarna.

Nästa uppdatering att släppas väntas bli iOS 13.4.5 och iPadOS 13.4.5. Det är sannolikt att Apple släpper dessa inom de kommande veckorna som en förberedelse inför den större lanseringen av iOS 14 senare i höst.


Lästips: Ny version av iWork för Mac – här är allt om version 10.0

Redan idag finns både iOS- och iPadOS 13.4.5 som beta-versioner för utvecklare att prova. Vi rekommenderar dock alla som inte är våghalsar eller utvecklare att vänta på de färdiga versionerna.

Extranyhet: Apple har släppt beta-versioner av iOS/iPadOS 13.4.5, macOS 10.15.5 & tvOS 13.4.5

Apple håller på att förbereda de sannolikt sista uppdateringarna till iOS, iPadOS, macOS och tvOS innan de nya, stora uppgraderingarna kommer senare under hösten 2020.

Beta-versioner av iOS/iPadOS 13.4.5, macOS 10.15.5 och tvOS 13.4.5 finns tillgängliga idag för alla våghalsar som vill prova dem. Det finns inga ändringsloggar från Apple, så just i skrivande stund vet vi inte vad som är nytt.

Med all sannolikhet handlar det “bara” om buggfixar och säkerhetsfixar som optimerar respektive operativsystem inför lanseringen av iOS/iPadOS 14, macOS 10.16 och tvOS 14 som släpps i höst. Samtidigt kommer även watchOS 7 till Apple Watch.

Under WWDC 2020 i juni kommer vi att få de första glimtarna av vad Apple har i åtanke för sina mjukvaror.

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.