Apple har uppdaterat AirPods 3 med ny firmware (januari 2022)

apple airpods 3 third gen 2021

Tredje generationens AirPods från Apple har fått en ny firmware. Uppdateringen släpptes under senare delen på januari och ersätter den äldre versionen som kom tidigare i december 2021.

Som vanligt är Apple tysta med vad som är nytt, men version 4C170 bör ha buggfixar och optimeringar som gör att AirPods 3 fungerar lite bättre än tidigare. Åtminstone är det vad vi och många andra hoppas på.

Apple today released a new 4C170 firmware update for the AirPods 3, an update from the prior 4C165 that was made available in December.

Det är sällan Apple introducerar faktiska funktioner och förbättringar på en nivå som kräver att de måste berätta om det.

Läs mer: 3 nyheter i AirPods 3 vs AirPods Pro & AirPods 2

Du kan inte tvinga dina AirPods 3 att uppdatera

Som vanligt går det inte heller att tvinga AirPods-lurarna att uppdateras. Det enda du kan göra är att ha dem anslutna till din mobiltelefon eller surfplatta. När uppdateringen och hörlurarna är redo startar installationen automatiskt.

Om du vill försöka snabba på processen kan du säkerställa att båda är laddade med fullt batteri. För att uppdatera hörlurarna krävs över en viss kapacitetsnivå på båda för att säkerställa att batteriet inte plötsligt tar slut mitt under processen.

Tänk också på att felaktigheter i mjukvaran inte går att undvika. Om Apple pushar ut dålig firmware drabbas alla – och kanske inte märker det förrän det är försent. Tacksamt nog är det extremt sällan Apple gör supermissar på det sättet.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.