Nu finns Storytel som app till Wear OS

storytel wearos 2022

Ljudbokstjänsten Storytel har släppt en app för Wear OS. Det betyder att smartklockor med Googles operativsystem äntligen kan spela ljudböcker direkt från handleden. Här är allt du måste veta om nya appen.

Storytel har sen tidigare appar för Android och iOS, samt Apple Watch för alla ni som har en Watch-klocka på handleden. Under en tid har Storytel även utvecklat en Wear OS-variant av sin app – och nu är den släppt.

För att använda den krävs att du har en smartklocka med Wear OS 2.33 eller senare. Appen är kostnadsfri, men du måste ha kompanjonappen på din mobiltelefon samt en prenumeration på Storytel.

Läs mer: Storytels ljudböcker på väg till Spotify – kommer 2021

Det här kan Storytel göra på Wear OS

Storytel-appen för Wear OS har i stort samma funktioner som Watch-appen. Det betyder bland annat att du kan ladda ner böcker för att lyssna offline (du måste ha anslutna Bluetooth-hörlurar) med full kontroll direkt från skärmen.

Du kan så klart även styra uppspelningen på din mobiltelefon. Om du strömmar en ljudbok från mobiltelefonen så synkroniseras din position automatiskt. Du kan sömlöst växla mellan enheter och börja precis där du tidigare slutat.

Andra, grundläggande funktioner är att du kan byta lyssningshastighet och kapitel.

Tänk på att du måste vara uppkopplad till WiFi minst en gång var 30:e dag för att behålla nedsparade böcker på enheten.

storytel reader 2020
Storytel-läsaren från 2020

Läs mer: Ny läsplatta från Storytel – här är Storytel Reader (oktober 2020)

Så laddar du ner en ljudbok för offlineläge på Wear OS

  1. Tryck på boken du vill ladda ner från din bokhylla
  2. Svep vänster för att visa menyn när spelaren öppnas
  3. Tryck på ”Ladda ner”

Enklare blir det inte! När nedladdningen är färdig får du en avisering och boken markeras md en nedladdningsikon i bokhyllan.

Du kan ladda ned hur många ljudböcker du vill. Förutsatt att din smartklocka har ledigt lagringsutrymme vill säga.

Läs mer om Storytel-appen på den officiella supportsidan här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.